Meer Expresweg dan gemeenteweg

Op 15 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeersveiligheid:

“Strijmeers lijkt meer op een expresweg dan op een gemeenteweg”, klaagt buurtbewoner Joachim Meskens. Automobilisten scheuren er voorbij de woning en lappen alle snelheidsregels aan hun laars. Omdat de gemeente niets aan de situatie doet, parkeerde hij zijn wagen voor de deur als snelheidsremmer. “Maar die werd nu in de prak gereden. We durven amper met onze kinderen op het voetpad lopen”, vertelt Joachim.

Strijmeers is één van de belangrijkste invalswegen om Sint-Lievens-Houtem te bereiken. Een snelheidsregime van vijftig kilometer per uur is er de norm, behalve op het stuk tussen de Roomstraat en Uilebroek. Daar mag over een afstand van zo’n 400 meter plots zeventig kilometer per uur worden gereden.

Snelheidsremmers

“Het rechte stuk leent zich tot nog hogere snelheden en snelheidscontroles worden er niet uitgevoerd”, stelt bewoner Joachim Meskens vast.


”Al sinds 2013 vraag ik aan het gemeentebestuur om de snelheid ook daar te verlagen naar vijftig kilometer per uur of snelheidsremmende ingrepen uit te voeren, maar tot op vandaag krijgen we geen gehoor. We probeerden het dan maar door onze wagen op straat te parkeren maar die werd enkele maanden geleden in de prak gereden. Een bestuurder vlamde achteraan op onze wagen, waardoor die maar liefst veertig meter vooruit schoot. Gelukkig zaten we samen met de kinderen al in huis want dit had heel slecht kunnen aflopen”, bedenkt Joachim.

Omdat het gezin geen gehoor krijgt, ging de familie Meskens te rade bij gemeenteraadslid David Clinckspoor (N-VA). “Onze gemeente hanteert een onduidelijk snelheidsremmend beleid. Tijdens een ritje door de gemeente worden we dan ook geconfronteerd met een heel divers assortiment aan verkeersremmers. We moeten streven naar een uniform snelheidsregime in onze gemeente, iets waarvoor ik ga pleiten op de gemeenteraad”, stelt Clinckspoor.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is